Omitir los comandos de cinta
Saltar al contenido principal
Desplazarse hacia arriba
Inicio de sesión

30/03/2011 PLA DE MALLORCA

 

XXVII TROFEU CICLISTA

PLA DE MALLORCA

 

REGLAMENT INTERN

EDICIÓ DE 2011

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

 Art.1.-L'Agrupació Ciclista de Sineu, en col·laboració amb els clubs ciclistes de Muro, sa Pobla, Petra-Amics de sa Màquina, Maria de la Salut i  Montuïri organitza amb aquesta reglamentació i sota la normativa vigent i règim disciplinari de la Federació de Ciclisme de les Illes Balears, el "XXVII PLA DE MALLORCA - Gran Premi la Caixa", amb el patrocini del Consell de Mallorca i la col·laboració dels ajuntaments de les localitats on es disputaran les cinc etapes,  les quals constaran de dues curses: el Pla Petit i el Pla Gran, abdós segons aquesta reglamentació. A més d’això, cada jornada tindrà una cursa per a principiants i, alternativament, una per a infantils o alevins.

 

Art.2.-   1a ETAPA: Diumenge dia 8 de maig, a SA POBLA, organitza el CC SA POBLA, amb la meta a la Ronda (carretera de Llubí),  inscripció a meta. A les 9 h. Pla Petit; 10:30 h. Infantils; 11 h.; Pla Gran; 11:15, Principiants.

 

2a ETAPA: Diumenge dia 15 de maig, a MURO, organitza el CC MURO.  Etapa en ruta. Meta a la C/ Joan Carles I. A les 9 h. Pla Petit, 10:30 h. Alevins, 11 h. Pla Gran, 11:15 h. Principiants.

 

3a ETAPA: Dissabte dia 21 de maig ,  a MONTUÏRI, organitza CC Montuïri amb la meta a l’avinguda d’Es Dau. A les 15 h: Pla Petit, 16:30 h. Infantils, 17 h.: Pla Gran, 17:15 h. Principiants..

 

4a ETAPA: Dissabte dia 28 de maig, a MARIA DE LA SALUT, organitza el CC MARIA DE LA SALUT,  inscripció i meta al Polisportiu Mpal. Contra rellotge individual amb partida del primer ciclista del Pla Petit a les 15 h. En acabar el Pla Petit, començarà el Pla Gran. Tots els ciclistes partiran a intervals d’un minut.

 

5a ETAPA: Dissabte  dia 4 de juny, a SINEU, organitza l'AC Sineu, amb la meta situada a la Plaça des Fossar. Inscripcions al Bar Triquet. A les 15 h.: Pla Petit, 16:30 h. Alevins, 17 h. Pla Gran,  17:15 h, Principiants.

 

Art.3.-La participació en el Pla Petit està reservada als ciclistes amb llicència de “promoció”, als master 50 i 60 i a les fèmines master, amb llicència en vigor, que s’inscriguin 30 minuts abans de l'inici de cada etapa. Portaran el dorsal que la FCIB els faciliti.

La participació al Pla Gran serà oberta als ciclistes de les categories sub-23, élit, seniors i master  30 i 40. Cada Club, podrà presentar fins a 15 ciclistes per etapa, sempre que els seus Clubs col·laborin amb l’organització en la venda de paperetes del sorteig que, anualment, es fa. Els clubs que es neguin a col·laborar pagaran una quota d’inscripció de 30 € per ciclista. Es permeten equips mixtes en els quals no hi pot haver ciclistes dels clubs que presentin equip, els quals tampoc podran efectuar cessions a altres clubs participants. No es permet la participació dels ciclistes que l’any anterior no pagaren la quota.

El termini d’inscripció es tancarà el dia 14 d’abril. S’ha de fer per Clubs, contractant amb l’adreça plademallorca@ono.com

 

Art.4.-A les etapes en ruta, els ciclistes hauran de portar els dos dorsals a l’esquena, a més del de la bicicleta. A la cronometrada, el dorsal de la bicicleta no és obligatori. En el cas de portar-ne, s’haurà de correspondre amb el del ciclista.

 

Art.5.-Al Pla Petit, les categories seran: promoció senior, promoció-30, promoció-40, promoció-50, promoció-60, master-50, master-60 i femenines. Al Pla Gran, les categories seran: sub-23, élit, seniors, master  30 i master 40.

 

Art.6.-Per a la resolució de qualsevol eventualitat que no sigui competència del Jurat Tècnic, cada club dels organitzadors,  nomenarà un representant - portaveu.

 

Art.7.-Cada club lluirà una indumentària i colors .

 

Art.8.-Els itineraris i llocs puntuats per a les classific. complementàries s'especifiquen en el reglament d’etapa i en el quadern publicitari.

 

Art.9.- Les classificacions generals absolutes es realitzaran sumant els temps de cada etapa.

 

Art.10.-Classificacions d'etapa:  

10.1.-Gral individual.     10.2.-Per equips.

10.3.-Muntanya.               10.4.-Metes volants.

10.5.-Per categories.        

 

Art.11.-Classificacions generals:

A).- Individ. absoluta.     B).- Per categories.

C).- Per equips.                  D).- Muntanya.

E).- Metes volants.            F).- Regularitat. 

Hi optaran els qui completin totes les etapes.

 

Art.12.-Els passos de muntanya i metes volants puntuaran amb 3, 2 i 1 punts els tres primers.

 

Art.13.-Els 4 primers classificats de cada etapa (excepte la crono) tendran bonificació de 5, 3, 2 i 1 segon.

 

Art.14.-Els ciclistes que encapçalin les generals portaran el mallot que els faciliti l'organització, sense retalls. En el cas contrari seran expulsats.

 

Art.15.-En el cas que un ciclista ostenti el liderat de dues o més classificacions, sols podrà portar un mallot, essent el següent classificat el qui el porti. Els mallots seran propietat del qui el porti. Aquesta serà la prioritat de les classificacions:

15.1.-Gral individual.     15.2.-Gral muntanya.

15.3.-Gral metes volants                15.3.-Regularitat.

 

Art.16.-Cada equip participant pot dur al seu servei un cotxe d'equip, d’acord amb la normativa de la F.C.I.B. A la caravana de cotxes d’equip, el primer lloc a cada etapa serà per al club organitzador i els restants formaran en funció de la general individual. A la cronometrada, els cotxes que no segueixin les indicacions de l’organització o del Jurat Tècnic seran sancionats segons la normativa vigent.

 

Art.17.-A cada etapa, el Club organitzador habilitarà un cotxe neutre en el qual hi haurà 4 rodes de recanvi (dues del davant i dues del darrera) en previsió de possibles avaries. Cada club participant hi podrà dipositar  2 rodes.

 

Art.18.-Els retirats, han de  comunicar-ho al jurat tècnic. Poden disputar les restants proves.

 

Art.19.-En totes les arribades, exceptuant les cronometrades, s'estableix una "zona d'esprint" situada en els darrers 3 Km. Els participants que pateixin caigudes, foradades o avaries mecàniques, dins aquesta zona, se'ls aplicarà el temps del darrer ciclista del grup dins el qual circulaven.

 

Art.20.-L'organització exigirà la presència dels ciclistes guanyadors d'etapa o dels portadors dels mallots per als actes protocol·laris. Si el ciclista no es presenta perdrà el seu premi, trofeu o mallot.

 

Art.21.-L'organització no es responsabilitza dels accidents dels quals puguin ser causa o víctima els ciclistes de la cursa, ni dels deutes que contreguin.

 

Art.22.-Els clubs organitzadors d’etapa i els participants donaran prioritat a la publicitat, pancartes, tanques, etc. que faciliti l'organització.

 

Art.23.-A cada etapa hi haurà un trofeu per al guanyador de cada categoria, i un mallot per al líder de cada classificació general individual.

 

Art.24.-Trofeus de les classificacions generals de cadascuna de les dues curses:

 

25.1.-Al guanyador absolut.

25.2.-A tots els que finalitzin totes les etapes.

25.3.-Als 3 primers de la general de la muntanya.

25.4.-Als 3 primers de la general de metes volants.

25.5.-Als 3 primers de la general de la regularitat.

25.6.-Als 3 primers de la general dels equips.

 

Art.25.-El tancament de control és: 20 min. a l'arribada o de 10 min. a la meitat de l'itinerari, excepte el cas que les forces de l’ordre estableixin un temps inferior.

 

Art.26.-Tots els casos no contemplats es resoldran segons la normativa de la FEC i de la FCIB.