Omitir los comandos de cinta
Saltar al contenido principal
Desplazarse hacia arriba
Inicio de sesión

18/10/2010 DIARI BALEARS

 

Esports | Poliesportiu

Tercer or per a Muntaner

Els representants de les Illes realitzaren un gran campionat i acumularen un total de 18 metalls –7 d’or, 4 de plata i 7 de bronze–. Cal destacar, sobretot, David Muntaner, David Alonso, Albert Torres i Cati Rayó

Salvador Ripoll | 18/10/2010 |

En la darrera jornada dels campionats d'Espanya de ciclisme en pista de les categories elit, sub-23 i femenines, les Illes Balears comptabilitzaren tres metalls més. Així acumulen un total de 18 medalles en les quatre jornades, set de les quals són d'or. El darrer or balear va ser l'aconseguit per la parella Albert Torres i David Muntaner en la modalidat de Madison o a l'americana. Els balears defensaren en la darrera part de la prova l'avantatge de punts adquerit contra els bascs Unai Elorriaga i Iban Leanizbarrutia. Els nous campions d'Espanya sumaren dos punts més que els adversaris, 39 contra 37. Els catalans Sergi Escobar i David de la Cruz varen ser tercers. Els mallorquins Daniel Crespí i Vicenç Pastor entraren sisens.

En la primera prova disputada, la persecució olímpica, el quartet illenc conquerí una medalla de bronze, després de doblegar en la final B l'Euskadi.
L'equip balear fou format per Mateu Alomar, David Muntaner, Vicenç Pastor i Albert Torres. L'or va ser per al quartet de Múrcia, format per Rubén Fernández, Pablo Aitor Bernal, Luis León Sánchez i Eloy Tereul, amb una marca de 4.15.294, amb la qual superaren Catalunya. En les finals de keirin, la darrera medalla fou una de plata per al menorquí David Alonso, que en la final del sub-23 només va ser superat pel navarrès Sergio Aliaga. Tomeu Gelabert quedà quart. Una actuació irregular d'un altre corredor de Navarra allunyà Alonso de l'or. El corredor va ser eliminat, però el seu company guanyà el títol.

En la categoria elit els catalans ocuparen les tres primeres places. Esteban fuanyà seguit de Sabaté i Moreno. El mallorquí José Alberto Ibáñez hi entrà a continuació i Sebastià Amer va ser sisè. En resum, un total de 18 metalls per a la selecció de les Illes Balears, amb 7 ors, David Muntaner i Albert Torres, en òmnium; David Alonso, en el quilòmetre; Fèlix Rademacher, en l'escratx; Albert Torres, en la puntuació; l'equip de velocitat olímpica, amb Alsono, Gelabert i Muntaner, i la parella Torres i Muntaner en l'americana. A més, sumaren 4 plates i set bronzes. Fou un gran èxit dels pistards de les Illes que en les darreres temporades s'han tornat a col·locar entre l'elit estatal. A finals de gener es disputarà la tercera edició del Trofeu Ciutat de Palma, organitzat pel club d'Establiments. La Federació balear treballa per organtizar uns campionats europeus o del món de les júniors o el campionat del món de veterans al Palma Arena.

Font Diari Balears.

.