Omitir los comandos de cinta
Saltar al contenido principal
Desplazarse hacia arriba
Inicio de sesión

15 11 2015 ENTREVISTA A DAVID MUNTANER

​Entrevista realitzada per Pedro Manuel Xucglá a David Muntaner com treball a la universitat Centre d'Ensenyança Superior Alberta Giménez

Estàs satisfet amb el teu resultat obtingut als “Sis Dies de Londres?

Sí, estic molt content. Va ser una carrera bastant dura i era la primera de l’any. Així que, estic força content amb el resultat.

Què penses sobre que la selecció espanyola no et deixi córrer perquè ets seleccionador d’Irlanda? Per què trobes que potser això?

Bé, crec que és comprensible que no pugui córrer. Al principi els tècnics em varen dir que podria córrer i després varen canviar d’opinió, és comprensible. Això pot ser perquè no els agrada que sigui tècnic d’Irlanda o no els interessa. Supos  que no els hi agrada la idea.

Quins reptes esportius tens ara que et dificulten anar als europeus i mundials amb la selecció?

Els meus reptes són fer feina per Irlanda i competir en els Sis Dies durant aquests anys.

 

Quins han estat els teus millors moments esportius? I els pitjors?

El millor moment fou quan guanyàrem el Mundial de Cali al 2014. Els pitjors moments han estat totes les vegades que m’he lesionat.

Esperaves ser campió del món quan vas començar en el ciclisme?

Ser campió del món és un somni que té tothom, però esta clar que no esperes ser campió del món fins que s’apropa el dia i tens opcions d’aconseguir-ho.

Com es compagina tenir una tenda i ser al mateix temps esportista d’elit?

Bé, fins ara no ha estat molt difícil perquè tenc alguns familiars treballant a la tenda i tampoc estic aquí molt de temps. Fins ara he estat més centrat amb el ciclisme i ara que ja no corr tant tenc més temps i puc fer més feina a la tenda.

Per què ciclisme en pista i no de carretera ?

El ciclisme en pista m’anava millor bàsicament. En pista aconseguia millors resultats que en carretera. Sempre m’ha agradat més la pista, però si se m’hagués donat millor la carretera hauria continuat dedicant-m’hi. Supos que a partir de Sub-23 necessites ser millor i sobretot a l’hora de pujar em costava bastant i per això em vaig decidir per la pista.

Creus que el ciclisme està infravalorat en comparació amb el de carretera? Per què?

Sí, crec que un poc sí, tant publicitàriament com en els mitjans de comunicació. A la televisió no se ens dona tanta repercussió i tampoc retransmeten carretes en directe. També està infravalorat econòmicament comparat amb el de carretera. Crec que hi ha més afició a la carretera que a la pista. A la pista durant els 6 Dies hi ha molts espectadors, però no és suficient, si es retransmetés per la televisió imagino que hi hauria més afició. Evidentment fins ara que no s’ha televisat en directe hi ha més afició a la carretera que a la pista.

La majoria de nins volen ser futbolistes, per què creus que no es fixen en el ciclisme?

Imagino que això és a causa de que és més difícil entrenar des de petits a la carretera. Als pares tampoc els fa gaire gràcia, també el futbol sempre apareix als mitjans i és més fàcils fixar-s’hi.

A què vols dedicar el teu futur més pròxim?

M’agradaria continuar fent d’entrenador i córrer als 6 Dies els pròxims dos anys. Més endavant, em satisfaria només ser entrenador.​

​​​​